greatf.blogg.se

Den här bloggen kommer att handla Filippa, Carin, livet, kärlek, resor, vänner, mode, design.

Måndag 31/3.

Publicerad 2014-03-31 12:31:32 i Allmänt,

Idag fick vi vara med om något riktigt positivt på fm. En sjuksköterska kom in och frågade om Filippa ville vara med i ett projekt som startats upp gällande vårdhund för sjuka barn. F var först lite trött men såg glad ut så ur sängen och iväg.
En söt labradoodle vid namnet Livia kom emot oss och omedelbar kärlek uppstod mellan henne och F.
F fick kamma henne, gosa och sen var det träningsdags med massor med olika uppgifter.
Livia hämtade saker, spelade blyg, letade godis och sen fick F hålla henne på väg till hissen. Båda såg rätt trötta ut efter 1 timmes träning.
 
Jag imponeras av att Filippa orkar, hon var trött innan efter en jobbig natt då benen värker och det kliar under bandaget. Märkligt att hon ändå vaknar med gott humör och innan hon ens tittat upp kommer en sköterska och ska ta blodprov, F sticker bara upp ett finger.
 
Nu sover hon gott en stund, sen väntar nya övningar för de kör hårt med oss, vilket säkert är bra trots allt.
Vi vill ju tillbaka till vardagen.
/C

Söndag 30/3

Publicerad 2014-03-30 13:08:09 i Allmänt,

Sommartid o mormors födelsedag. Vi fick ringa o F grattade mormor som sa det var den bästa present hon kunnat få.
F fortsätter kämpa o sitter upp i sängen, spelar memory o Fia. Trött men humöret är på plats vilket är skönt att höra.
Målet för em är nu upp ur sängen o i en rullstol.
 
Igår pratade jag med en kär vän vilket var skönt.
Jag har själv många gånger funderat över hur man bäst skulle stödja någon som är i en situation likt den vi är i.
För min del märker jag att t.ex få "soliga morgon hälsningar ", en kram skickad o framför allt att höra om livet utanför blir viktig. För vår del lever vi med detta 24-timmar om dygnet vi behöver höra annat.
Ytterligare en reflektion är det här med att leva i nuet, vilken märklig känsla o ovan. Vi har ju idag inget val. Det som slog mig igår var en känsla av att det faktiskt var skönt. Förr har jag likt säkert de flesta av oss tänkt bakåt o framåt men aldrig direkt varit här o nu. Idag kan vi inget annat, vi vet inte hur vår framtid ser ut o det gör även att det inte känns direkt viktigt att spekulera i den.
Jag inser även att den här händelsen kommer förändra mycket framöver, på gott o ont.
Insikten att aldrig mer helt veta hur F kommer få det i framtiden känns tung. Jag har alltid njutit av hennes otroliga kraft o styrka o friskhet, men när det här även kunde drabba henne känns inget taget för givet. Det kommer i framtiden bli ännu viktigare att njuta av allt o vi lär inte ha tid med oviktiga saker.
Att ni alla finns där utanför o hejar på oss är oerhört skönt. Vi kommer behöva er när vi kommer hem o ut ur den bubbla vi lever i idag.
/C

Lördag 29 mars!

Publicerad 2014-03-29 09:26:38 i Allmänt,

Vakna eller ja vi har väl i princip inte sovit något i natt. Knölig natt och stackars F hade ont i halsen efter den dumma slangen som suttit där.
Masserande av ben, pulsapparat som tjuter och helikopter som landar gör natten något rörig och ibland är jag så trött att jag känner mig full.

Men som alltid kommer en morgon. Söta Maria vår favvoritsköterska kommer in superfräsch, positiv och pigg, själv känner jag mig som ett vrak och allt annat än pigg.
Kaffe och frukost och F.s underbart härliga humör (hm arg som ett troll ibland), ska nog få oss vakna.
Vi visste ju hon hade humör innan men nu, ojoj, lite svårt i vissa lägen att hålla oss för skratt för hon ser rätt rolig ut när hon väser NEJ när vi vill hon ska ta något eller vrida sig.

Det blir en lördag där många kommer njuta av den vackra våren vi ser är på gång utanför, men där vi nog får tampas en del med lilla frökan F som idag har fått order att sätta sig på sängkanten, en stor bedrift efter en operation av det slag hon varit med om.
 
Tack alla ni som skickar meddelande, vi är så glada att ni bryr er det värmer även om vi idag inte kommunicerar med så många utan mer lever i vår bubbla så behövs ett tecken från livet utanför och att det faktiskt fortsätter
då vårt liv just nu är på paus...
/C

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela