greatf.blogg.se

Den här bloggen kommer att handla Filippa, Carin, livet, kärlek, resor, vänner, mode, design.

Valborgsmässoafton

Publicerad 2014-04-30 06:53:49 i Allmänt,

Igår skrev jag om en vän som fått cancer och jag kan tänka mig att det kanske låter som mycket kring oss bara rör det ämnet, men det är faktiskt livet så som det ser ut.

Jag berättade för en vän om någon annan sak förra veckan och hon sa men är det inte nog kring er då tänkte jag för första gången i mitt liv tänkte jag inte ens så, jag hade faktiskt inte ens reagerat. Jag funderade på om jag var så less redan så jag inte ens märkte saker längre men nu idag har jag kommit på svaret och det är att ibland måste man förlika sig med saker och händelser i livet och inte kämpa emot vilket jag gjort tidigare. Det är dock inte lika med att lägga ner och ge sig utan livet är ju som det är och drabbar oss alla olika. När jag fick beskedet om Filippas tumör var självklart min första tanke räcker det inte nu då vi innan gått igenom andra saker i livet precis innan som varit jobbiga. Idag tänker jag att nu blev det så och kanske är det just en tjej som Filippa och den hon är med sin starka självkänsla, glädje och framåtanda som klarar av detta, det var liksom bara att haka på och göra det bästa av allt.
Det handlar alltså mycket om hur vi hanterar händelser och hur vi som personer ställer oss till saker. Det visste jag kanske innan men den här händelsen har givit mig ytterligare en lektion i livets skola och som sagt öden drabbar oss olika det bara är så.
 
Ha en skön Valborg allihop!
/C

Tisdag 29 april

Publicerad 2014-04-29 10:33:24 i Allmänt,

Idag vill jag ägna en särkild varm tanke till en f.d arbetskamrat som jag fick höra drabbats av bröstcancer.
Det är så oerhört orättvisst och än mer inser jag att det är många därute som varje dag får ett besked som för alltid kommer förändra deras liv.
Jag kan inte ge råd, jag kan inte säga att det blir bra jag kan bara skänka en varm tanke och kram och hålla alla tummarna för att det kommer att gå bra.

Att leva i ovisshet och veta att det kommer vara så för en tid framöver är väldigt jobbigt så för er som vet någon som drabbas så kom ihåg att de fortfarande behöver få en extra kram skickad och ett telefonsamtal.
Det är inte viktigt att bo nära utan det är tanken som räknas. F och jag har en av våra käraste vänner 60 mil bort och inte ens det har känts långt borta då de dagligen hört av sig. Inget måste men som sagt ett sms med en kram kan räcka.
 
F och jag tackar Alla er som hört av sig och tänkt på oss, utan Er hade den här resan varit tung.
 
Varm kram till Er alla och var rädda om varandra under Valborg.
Glöm inte att kramas!!
/C
 

Måndag 28 april

Publicerad 2014-04-28 21:47:17 i Allmänt,

Idag har jag fått luncha med min vackra dotter under grönskande björkar.
F kämpar på o jag tycker hon är tuff. Hon river plåster o provar ut nya saker att ha på sig på huvudet. 
Hon är piggare men fortfarande får vi några bakslag på kvällen då det kan börja värka i ömma muskler. Tufft o det känns så jobbigt att hon ska behövà lida av det.
 
Nu börjar så sakteliga en tillbaka gång till det "vanliga" livet, vilket det nu var. I morgon en stunds skola o nästa vecka halvtid med uppbackning av oss föräldrar. På något sätt känns det nästan sorgligt vilket säkert låter helt osannolikt. Men nu har vi fått en tid med F som varit väldigt nära. Att gå upp på morgonen o ha tid att sitta 5 minuter längre vid frukosten har varit värdefullt.
 
Inser också att det finns en viss oro att släppa henne det är väl så att man vill ha koll o klara allt själv.
Jag vet ju att F mår bäst av att leva så naturligt som möjligt.
Vi trampar vidare mot nya mål o utmaningar o trots att inget är som förr måste vi försöka finna en bra tillvaro igen.
/ C

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela